About DiverseRomania2020

Cât de des trebuie curățat un frigider? Tu câtă grijă ai de al tău?

În această perioadă în care stăm mai mult acasă, constrânși de pandemia de coronavirus, este perioada ideală să facem curățenia pe care am tot amânat-o până acum. De exemplu, în frigider. Acesta este cel mai folosit aparat electrocasnic dintr-o bucătărie și, teoretic, ar avea cel mai mult nevoie de o curățare periodică. Tu cât de des ai făcut asta?

Frigiderul nu se odihnește niciodată, fiind 24 de ore din 24 băgat în priză. Dacă ai un frigider care mai trebuie dezghețat din când în când, acestea sunt singurele momente în care acest aparat se „odihnește”. De aceea, este extrem de important să întreții un frigider corespunzător și să îi permiți să te deservească pentru întreaga durată de viață pentru care a fost programat.

Dar cât de des trebuie curățat un frigider, probabil că te întrebi. Răspunsul ar trebui să fie simplu. Cât de des cureți alte lucruri sau obiecte din casă? Sunt unele pe care le cureți zilnic și altele pe care le cureți periodic, la o curățenie generală. Ai putea să fii surprins, dar același lucru este valabil și pentru un frigider.

Dacă a curs ceva pe rafturi, șterge petele imediat cu o lavetă umedă, înainte ca acestea să se usuce sau să murdărească și alte alimente. De asemenea, șterge borcanele cu sosuri sau gem înainte de a le băga în frigider.

Verifică resturile de mâncare sau alimentele începute și aruncă tot ce pare alterat sau suspect. Dacă vrei să dezgheți ceva, așază alimentul congelat într-un castron.

Săptămânal, șterge ușile, marginile și partea de deasupra frigiderului cu o lavetă umedă pe care adaugi un pic de detergent de vase. Acordă o atenție deosebită mânerelor.

Pentru suprafețele argintii, folosește un spray special.

Periodic, curăță garniturile ușilor cu apă caldă și detergent de vase. Șterge-le bine, apoi, pentru a fi perfect uscate.

Scoate toate alimentele din frigider și aruncă tot ce este expirat sau alterat. Pune-le pe celelalte într-un recipient mare, acoperit, sau într-o ladă frigorifică pentru călătorie, pentru a se păstra cât mai reci.

Scoate rafturile și sertarele și spală-le cu apă caldă și detergent de vase. Clătește-le bine și usucă-le. Lasă rafturile de sticlă câteva minute la temperatura camerei înainte de a le spăla cu apă fierbinte, pentru a evita deteriorarea lor.
Șterge interiorul frigiderului. Pentru o curățare eco, poți folosi o soluție de apă și bicarbonat de sodiu. Clătește bine cu apă curată și șterge apoi riguros cu un prosop uscat. Nu folosi detergenți cu miros puternic de parfum deoarece acesta va fi absorbit de alimente.

În contact cu aerul cald, borcanele și recipientele scoase din frigider fac condens. De aceea, înainte de a le pune la loc în frigider, șterge-le cu un prosop.
Nu uita nici de congelator. În general, poți urma aceiași pași ca la curățarea răcitorului. În cazul în care congelatorul nu se dezgheață automat, poți plasa în interior vase cu apă caldă, pentru a elimina mai ușor gheața.

Contact Me


People near DiverseRomania2020