Ce este 4K TV? De ce ar trebui să alegi un TV Samsung 4K

About Ce este 4K TV? De ce ar trebui să alegi un TV Samsung 4K

Ce este 4K TV? Care sunt avantajele unui televizor 4K? De ce ar trebui să alegi un TV Samsung 4K pentru casa ta? Citește mai departe pentru a afla.

Ce înseamnă 4K?

Un televizor 4K este un televizor cu rezoluție 4K. Acest lucru înseamnă că televizorul are 3.840 pixeli orizontali și 2.160 pixeli verticali, cu un total de aproximativ 8,3 milioane pixeli. De obicei, la specificațiile televizorului, rezoluțiile sunt afișate ca „3840x2160” pentru televizoarele 4K.

TV SAMSUNG 4K -oferte speciale emag.ro

Rezoluția este un termen care îți spune cât de dens sunt așezate pe ecran aceste puncte minuscule, numite pixeli. Pixelii individuali sunt grupați împreună pentru a crea imaginea pe care o vezi pe ecran, deci cu cât este mai mare numărul de pixeli, cu atât mai mare este rezoluția.

Cât de bună este calitatea imaginii?

Televizoarele 4K au de patru ori mai mulți pixeli decât televizoarele FullHD tradiționale (1920x1080). Chiar și pe ecrane TV de aceeași dimensiune, calitatea imaginii unui televizor 4K, ajunge să fie mai realistică și mai detaliată datorită densității mari de pixeli. Această diferență este cu atât mai evidentă la televizoarele cu ecran mare.

De exemplu, dacă vei compara calitatea unui televizor tradițional FullHD de 65” cu un televizor 4K UHD de 65”, vei observa o diferență la pixelii care alcătuiesc ecranul. La televizoarele cu ecran de înaltă rezoluție, pixelii sunt mai mici decât in cazul unui televizor cu ecran de aceeași dimenisune dar cu rezoluție mai mică, astfel încât te poți bucura de o experiență mai captivantă, fără restricții în ceea ce privește distanța de vizionare și poți viziona de aproape, fără să observi pixelii individuali.

TV SAMSUNG 4K - emag

Ce conținut 4K este disponibil?

Când televizoarele 4K au fost introduse prima oară, nu exista prea mult conținut 4K pentru a fi vizionat. Acest fapt i-a determinat pe consumatori să ezite în cumpărarea acestor televizoare. Acum există atât de mult conținut 4K disponibil, încât nu mai reprezintă o problemă.

În prezent, există diferite forme de conținut 4K, furnizate de serviciile mass-media, serviciile de streaming, playere și discuri Blu-ray, dar și de consumatori, prin conținutul filmat chiar de ei cu camere foto 4K sau smartphone-uri care filmeaza 4K. Există aproximativ 80 de canale la nivel mondial care difuzează în 4K (conform Wikipedia), iar serviciile VoD, precum Netflix, HBO GO, Amazon Video, Prime și Rakuten oferă, de asemenea, o gamă largă de conținut, precum filme 4K și seriale TV.

TV SAMSUNG 4K

Televizoarele cu rezoluție mare sunt demne de luat în considerare atunci când achiziționezi produse care au un timp de utilizare îndelungat, precum televizoarele. Dacă vrei să cumperi un televizor nou, atunci fă-ți un favor și alege un televizor 4K.

Contact Me


People near Ce este 4K TV? De ce ar trebui să alegi un TV Samsung 4K